lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kesätauko Koulunpenkistä


Ensimmäinen lukukausi on nyt paketissa, tai siis lähipäivät koululla on tälle keväälle käyty.


Kun 11.1.2018 astelin luokkaan ensimmäisen kerran, pystyin vain aavistamaan mitä oli tulossa. Odotukseni olivat aika avoimet ja motivaatio oppia oli suuri - ja on edelleen.
 Tähän puoleen vuoteen on mahtunut paljon ja edelleen on tuntunut, että elänkö unta vai onko tämä todellisuutta.  Tämä todellisuus on ollut niin mukavaa, että melkein olen joutunut välillä nipistämään itseäni...


Olen saanut suoritettua kaikki kevään opinnot ja ne ovat koostuneet pääasiassa puutarha-alalla liittyvään työskentelyyn. Olemme tehneet paljon myös kukkakaupan juttuja, mutta ne jatkuu vielä syyslukukaudella. Olemme harjoitelleet esillepanoa, asiakaspalvelua ja tuotteiden hinnottelua. Tästä isosta kokonaisuudesta sain juuri nyt torstaina suoritettua tekstauksen-osion, eli kiitos-, onnittelu- ja suruvalittelukorttien calligrafisen tekstauksen käsin. Mukavaa, mutta haastavaa...


Olemme istuttaneet, lisänneet ja hoitaneet puutarhakasveja.
Työkoneet ja työkalujen käyttäminen on nyt tuttua. Traktoria voin kyllä mielelläni ajaa, mutta tuo peräkärryn kanssa pelehtiminen ei nyt taida edelleenkään olla minun mukavuusalueella, vaikka testi meni läpi.
Kasveista leikko-, ruukku- ja ryhmäkasvit on opeteltu tunnistamaan ja nimeämään myös tieteellisellä nimellä. Samoin vihannekset, mauste- marja ja hedelmäkasvit.
Tiedän nyt mitkä vaikuttavat kasvien kasvuun, niin maaperässä kuin ilmastossakin. Myös kasvien viholliset; taudit ja tuholaiset on opiskeltu, sekä niiden torjunta, ehkäisy ja hoito.


Ja koska puutarha-alalla sattuu ja tapahtuu, niin työturvallisuusmääräykset ovat hallussa ja siitä on jälleen yksi uusi kortti täyttämässä lompakkoa. Joskus taas voi tarvita järeämpiä aineita tuholaisia vastaan ja niiden ostamiseen ja käyttöön minulta löytyy nykyään lupa eli kasvinsuojelututkintokin on suoritettu.


Ensiapuosaamisen kohdalla lukee suoritettu, vaikken ollut yhdelläkään tunnilla. Ryhmänohjaajan mielestä taitoni ovat jo ihan riittävät, joten sain olla ne päivät kotona. No en ollut, vaan menin työssäoppimaan.


Syksyllä - tai siis elokuussa, ei se mitään syksyä vielä ole - alkaa oikea kukkasidonnan opiskelu-urakka ja harjoittelut oikeilla työpaikoilla saa enempi huomiota. Valinaisaineetkin on jo valittu ja kukkasidonnan lisäksi olen valinnut puutarhasuunnittelua.


Olen yllättänyt itseni sillä, kuinka helposti vieläkin opin. Vaikka lukihäiriöni hankaloittaa tieteellisten sanojen tavuttamista ja oppimista, mutta kun ne lopulta saan itselleen 'avattua', niin muistan ne ainakin tenttiin asti. Ja kuten kohdallani kaikessa, kun asiaa käyttää, niin sen muistaa paremmin.


Eniten olen miettinyt nyt viimeisinä viikkoina, onko minusta kukkasitojaksi, koska tuo puutarhapuoli vetää minua enempi puoleensa. Rakastan kyllä kukkia ja kukkakimppuja, mutta tyylini ei vain meinaa kohdata opetuksen odotuksia ja turhaudun aika monesti niiden 'horsmien' kanssa. Olen muutenkin aika ripeä ja toiminnan nainen ja jos on luppoaikaa, eikä oikeasti mitään tekemistä - edes teoriaopetusta - niin ajatukseni karkaavat ja rehellisesti sanottuna tylsistyn täysin. Tuollainen aika on minusta ihan hukkaan heitettyä, varsinkin kun kotona odottaisi moooonta hommaa...


Nyt sitten loppukuu olisi etäopiskelua ja mahdollisuus työssäoppimiseen. Kyselin kyllä kesätöitä puutarha-alan liikkeistä, mutta kun olisin päässyt vasta nyt, niin kausihan on kohta jo ohi. Työssäoppimaan, eli palkattomaksi harjoittelijaksi kyllä olisin kelvannut jokapaikkaan, mutta valitettavasti pitää kartuttaa tuota opiskelijan kassaakin välillä.
Palaan siis opintovapaalta takaisin ns. omiin töihini muutamaksi viikoksi ja sitten viettämään ansaittua kesälomaakin, kunnes koulunpenkit taas kutsuu elokuun puolivälissä.


Kiva palata 'vanhaan hommaan'. Osaankohan enään mitään ?
Kyllä osaan, sieltä ne selkärangasta taas kaikki liikkeet ja toiminnat palautuu.
Luotan itseeni.
Ja samalla tavoin opin kyllä tuon kukkasidonnankin; tarpeeksi harjotusta, jotta menee luihin ja lihaksiin....


Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Uutta helleaaltoa odotellen...

- Satu -

Kuvat ovat viimeviikkojen kukkatöitä; on äitienpäivään varten, koulun päättäjäisiä varten ja  valmistujaisjuhliin.
 Joitakin harjoitustöitä sai tuoda kotiin ja osa purettiin.  Osasta toin vain mieleisimmät kukat hetkeksi kotia piristämään.


20 kommenttia:

 1. Todella paljon taitoja ja opittuja asioita on sinulla jo niin sanotusti opiskelussa plakkarissa. Onnittelut siitä.
  Kauniita sidontatöitä ja kuvia.
  Mukavia eräpäiviä ja kesäkuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aika paljon olemme puolen vuoden aikana saaneet aikaan ja minusta tahti ei ole ollut yhtään liian kiivas.
   Sidontatöissä sitä vain on aina niin kriittinen itselleen, tai ainakin minä olen. Alkuun on visio, mitä haluaa ja tulos ei sitten meinaa miellyttää itseään yhtään ;)
   Kiitos, mukavaa pian alkavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 2. Oletpa sinä oppinut paljon - kauniit kimput! Nautihan sitten hyvin ansaitusta lomasta kun lomille pääset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ja kaikki tieto kivasti sekaisin kovalevyllä ;) No onnkesi pikkuhiljaa jäsentyy ja osaa yhdistää teorian ja käytännön.
   Kiitos, onneksi kimppujen kauneus on katsojan silmässä.
   Voi kyllä nautin jokaisesta lomapäivästä satoi tai paistoi <3

   Poista
 3. Hien homma, onnittelut ekan "etapin" saavuttamisesta! Kukkakimppusi ovat toinen toistaan nätimpiä. Mun mielestä on tärkeää yrittää pitää kiinni siitä omasta visiosta, vaikkei se olisi aivan sitä, mitä vaaditaan. Se on todennäköisesti loppupeleissä se, millä erotut joukosta. :) Ja täytyy sanoa, että puutarhapuolella on varmasti laajemmat työmarkkinat. Kukkakauppayrittäjillä lienee kovempi kilpailu ja työntekijöille tarjolla vähemmän avoimia työpaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukausi oli aika teoria painotteinen ja loppupelissä kukkasidontaa oli hyvin vähän. No asia korjaantuu ensi lukukaudella ja kyllä pidän tyylistäni kiinni, mutta pyrin tekemään ohjeiden mukaan...Työelämässä sitten voi 'sooloilla' ;)
   Tavoitteni on oppia paljon kummaltakin suuntaukselta, jotta voisin työskennellä kummassakin aina sesonkien mukaan...mutta sen näkee sitten. Huhutaan, että puutarhasuunnittelulla olisi tulevaisuudessa kysyntää, kun ihmiset halauvat kauniit ja toimivat pihat. Tällähetkellä meidän huudeilla on kyllä kysyntää myös floristeille, mutta se ei kosketa nyt minua. Tulevaisuus näyttää mitä teen :)

   Poista
 4. paljon oletkin oppinut vuoden aikana:) Upeita kukkakuvia, ja kimppuja.Mukavaa kesätaukoa sinulle Satu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiasiassa puolessa vuodessa, aloitin vasta tammikuussa. Vauhti on ollut aika huoma, mutta minulle juuri sopiva. Oikeastaan on ihanaa oppia uutta :)
   Kiitos, kimppuja syntyy nyt koko kesän ihan harjoitusmielessä, mutta muistan lomaillakin :)

   Poista
 5. Olet jo nyt oppinut vaikka mitä uutta ja suorittanut jo paljon kaikkea tarvittavaa. Hyvä sinä!!! Tsemppiä vanhoihin hommiin ja toivottavasti saadaan nuo lämpimät kelit vielä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä olen...kunhan vielä saan asiat jäsenneltyä kovalevylle ja tuoda ne sieltä käytäntöön :)
   Kiitos tsempistä ja ensi viikko on taas tavallaan uutta kivaa. Helteitä kaipaan....

   Poista
 6. Upea suoritus, Satu! Paljon töitä ja uuden opettelua, rohkea hyppy uuteen ammattiin! Nyt kun palaat entiseen hommaasi, niin sitten syksy taas innostaa jatkamaan uudestaan. Niin kauniita kimppuja olet tehnyt! Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku <3 Motivaatiota olisi oikeastaan ollut jatkaa suorilta seuraavaan lukukauteen, mutta tauko tekee ihan varmasti hyvää :)

   Poista
 7. Paljon sinulla on ollut oppimista, hatunnosto sille!
  Onneksi sinulla on kuitenkin lomaa, niin jaksat syksyllä sitten taas ahertaa ja opiskella uutta.

  Leppoisaa sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oppiminen on vain niin kivaa ;)
   No en nyt niin sen loman perään ole tuolta koulusta, mutta töistä kyllä :)

   Poista
 8. On kyllä aivan upeat asetelmat täytyy sanoa. Olet kyllä taitava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Kyllä niissä vielä on paljon parantamisen varaa, ainakin ammatilaisen arvostelijan (=opettajan) mukaan ;)

   Poista
 9. Tuo ala kuullostaa kyllä niin houkuttelevalta.
  Varmasti paljon opittavaa, mutta mielenkiintoinen asia kiinnostaa ja silloin myös oppi jää varmasti mieleen.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Satu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tykännyt monipuolisuudesta ja enempi noista puutarhatouhuista. Todellakin kun haluaa oppia, niin oppiminenkin on helpompaa.
   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 10. Ihania kimppuja, kyllä olet taitava<3 Niin ja nyt vasta ihan oikeasti tajusin, että sulla on tää uus blogi. Sorry...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hei ei mitään hätää!!! Onhan tästä puhuttu...vissiin..., mutta ei aina voi muistaa kaikkea <3

   Poista

Kiitos blogivierailusta ja suurkiitos kommentista!

Tervetuloa Sataan Sävyyn Vihreää...

...Uuteen blogiini. Olen ollut niin elämässäni, kuin tässä bloggauksessakin, murrosvaiheessa. Ihka ensimmäinen blogini Talossa no 2...