keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Helsinki open 2018Takana aika tiukka viisipäiväinen Helsingin messukeskuksessa kevätmessuilla. Sain mahdollisuuden olla näytteilleasettajana Suomen kukkakauppiasliitto ry:n järjestämässä Helsinki Open 2018 kukkasidontakilpailussa. Meidän luokan ryhmänvetäjä pyysi mukaan apukäsiksi. Luokastamme n. puolet pääsi mukaan tapahtumaan jokainen oman aikataulunsa mukaan. Minä ja luokkakaverini Henna olimme joka ikinen päivä aamusta iltaan. Paikalla oli suuri joukko muitakin vapaaehtoisia lisäkäsiä.


Itse kilpailu oli päivän mittainen ja siihen osallistui 22 kilpailijaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kilpailijat eivät tienneet kilpailuaiheita etukäteen ja saivat tuoda mukanaan vain omat työskentely tarvikkeet. Tehtäviä oli kolme ja kaikki liittyi kevääseen; Keijulle seppele, Satupuu heinäseipäästä ja isoon maljaan kukkaisa keväkulho. Kaikilla kilpailijoilla oli aivan samat tuotteet käytettävinä ja tuloksena jokainen oli erillainen ja tekijänsä näköinen luomus. Aika luomuksen tekoon selvisi tehtävää annettaessa.

 

Koko tapahtuman kukkahuutokauppoineen kaikkineen juonsi pirteä floristimestari Pirjo Koppi ja Penttala Floral Designin Minna Penttala. Kummallakin rautainen kukka-alan ammattitaito. Nämä naiset eivät jättäneet ketään kylmäksi.


Kamera minulla oli mukana vain kahtena päivänä ja kuvamäärä jäi aika minimiin. Aikani meni kukkien huoltamiseen, kilpailujuttujen järjestämiseen ja kilpailupaikkojen purkuun kunkin tehtävän valmistuttua. Itse kilpailun lisäksihän paikalla oli kukkasidontanäytöksiä, joiden kimput sitten heti valmistuttuaan huutokaupattiin ja pakattiin. Nyt on erikoisempienkin kukkapakettien pakkaustaitoa harjoiteltu. Kyllä meni upeita kimppuja ihan pilkkahinnalla!

seppele kevätkeijulle Helsinki open 2018
Seppele kevätkeijulle
Tuomareilla ei ollut tietoa kuka oli tehnyt minkäkin luomuksen. Jokainen kilpailija sai aina tehtävän loppupuolella numerolapun, jonka liittivät teokseensa.

Satupuun rakennustarvikkeet valmiina odottamassa.
Kun kilpailijat tekivät edellistä työtään, varustimme me avustajat seuraavaa tehtävää valmiiksi. Kannoimme kaikki tarvikkeet täsmälleen samallalailla jokaiselle kilpailijalle. Ja kun kilpailutehtävä oli tehty, ryntäsimme heti siivoamaan tehtävän tarvikkeet pois ja kokosimme taas seuraavan tehtävän valmiiksi annettujen ohjeiden mukaan.

Satupuu


Satupuu

Oli todella mielenkiintoista seurata kilpailua ja taitavien tekijöiden toimintaa. Samoista tarvikkeista sai niin erillaisia kukkaisia juttuja.

Kevätmalja
Kevätmalja
 Vaikka meno ja tahti oli välillä tosi tiukkaa ja hektistä, niin ehdottomasti jäin kokemuksessa isosti plussan puolelle. Ja ihan varmasti osallistun ensikin vuonna, jos vain saan mahdollisuuden. Jossain vaiheessa mietin, että tuleeko kukat kohta korvista, mutta ei tullut. Parasta oli kun joku tökkäsi käteen  kimpun tai jopa sylillisen kukkia ja sanoi, että pidäs näitä hetki.
Ja minähän pidin ja nautin.

Messut jäi kyllä muuten oikeastaan käymättä. Matkat kuljin Vaahteramäen Riinan kyydissä ja ne meni joutaisasti puhua pulputtaena ihan kaikesta. Sunnuntai-iltana kotiin ajaessa naurettiin, että ekat messut joista ei ostettu mitään....ei vaan ehditty.
Eikä haitannut. Parasta oli uudet kokemukset, uudet tuttavuudet ja kaiken sen hektisyyden ja työmäärän tajuaminen koko tapahtuman takana.
 Hatunnosto järjestäjille. Me avustajat saimme suuren kiitoksen, niin sanallisesti, kuin kukkasinkin.

Kannatti lähteä mukaan!

- Satu -

20 kommenttia:

 1. Voi, miten ihana nähdä näitä kuvia ja upeita töitä! <3
  Minä kun en selvinnyt messujen aikana katsomaan tätä ihanuutta ollenkaan.
  Ja tämä on ensimmäinen blogi, jossa on kuvia messujen kukkasidontakilpailuista.
  Kiitos kuvista ja ennenkaikkea matkaseurasta! Olisi ollut niin tyhmää matkata aamuin-illoin yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. No messuilla oli aika vilske, äkkiseltään ehdin kiertää silloin torstaina, mutta eipä ollut aikaa tutkia tai edes ostella mitään ;)
   Kilpailu kesti päivän, joten tuskin kovin moni kokoaikaa pystyi/halusi olla paikalla. Minulla oli nyt tilaisuus ja yritin työn lomassakuvailla ;)
   Kiitos kun sain tulla kyytiisi, oiskin ollut hassua ajella peräkanaa ;D

   Poista
 2. Ihan mielettömiä taideteoksia suorastaan, nuo kukka-asetelmat! Saatoin sut ohimennen nähdä sunnuntaina, mutta siellä oli just huutokauppa meneillään ja meillä tuli vähän äkkilähtö niin en siinä ehtinyt tulla moikkaamaan.

  Aikamoinen urakka teillä kyllä! Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Kauhisttelin elessäni, että tsekin pitäisi jskus jotain tuollaista osata inspiroida ;) No joo, sununtai oli ihan hullunmylly ja vauhti vain kiihtyi iltaa kohti. Hikipäässä pakattiin niitä valtavia kimmppuja ;)

   Kiitos, samoin sinulle <3

   Poista
 3. On kiva päästä kuulemaan myös tärkeiden tausta-henkilöiden ajatuksia tälläisistä kilpailuista ja tapahtumista. Paljon olette hommia tehneet! Mahtavaa, miten erilaisia juttuja samoista jutuista ihmiset tekevät :) Mukavaa keskiviikko iltaa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! No kyllä tunsi jaloissa illalla, että on kipitetty ja maanataina koulussa olo oli ihan tööt ;) Mutta ihan varamasti lähtisin heti uudestaan jos kysyttäis!
   Kiitos, leppoisaa loppuviikkoa kukkapaljoutesi keskelle <3 xx

   Poista
 4. On kyllä ollut iso homma teillä. Uskon, että olet ollut tuolla elementissäsi, kukkien keskellä. Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta ihan mielettömän kivaa ja mielenkiintoista....eli varmaan olin jonkun silmissä ihan elementissäni ;)
   Kiitos, samoin sinulle. Aurinkoa toivon!

   Poista
 5. Ihanaa, kun laitoit kuvia juuri nosita sidontatöistä, koska en päässyt itse messuille, eikä noita kuvia ole täällä blogeissa näkynyt. Oi miekin olisin varmasti ollut joka päivä paikalla, kun tuollaista on tarjolla, näkee taitavien tekijöiden luomuksia ihan läheltä. Viime vuonna huusin valtavan kukkakimpun kympillä, menevät tosiaan pilkkahintaan, olisin ollut varmasti taas huutamassa:) Lahden messuille olen tulossa, mutta ensi vuonna yritän taas päästä Helsinkiinkin! Mukavaa loppuviikkoa, Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät ja uskon kyllä, että olisit tykännyt! Lahden messuille menen minäkin käväsemään, kun sain siskolta lipunkin ;)
   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 6. Kauniita asetelmia taitavilta tekijöiltä. Varmasti oli kiva olla mukana avustamassa kilpailijoita ja nähdä heidän työskentelyään ja työtapojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kivaa katsoa taitavia käsiä ja sitä luovuutta ennenkaikkea <3

   Poista
 7. Upea kokemus varmasti ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 8. Assarin homma sidontakilpailuissa on haastavaa ja kireistä puuhaa! =)
  Mutta hienoa nähdä ammattilaiset työssään niin keskittyneinä.
  Pirjolla taas ihanan kukkaisa look, niin kuin aina! Hänet tunnen jo vuosien takaa. =)

  Kiitos näistä kuvista ja tunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli haipakkaa, kovasti sai pistää töppöstä toisen eteen ;) Ei tarvinnut illalla paljon unta odotella ja unet täyttyi kummasti kukista ;D
   Pirjolla oli joka päivä jokin ihana kukkamekko päällä <3

   Poista
 9. Minulta jäi tämä osio messuista näkemättä kokonaan ja nyt kyllä harmittaa. Ensi vuonna on ehdottomasti päästävä näkemään myös tämä. Olisi ollut niin ihana nähdä myös sinua, edes pikaisesti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih, tuo lasigalleria jää varmasti huomaamatta käymättä, koska sijaitsee heti (eteläisestä)sisääntulosta vasemmalla...vähän erillään koko messuista. No pikainen tervehdys olisi ollut ihanaa, mutta seuraavalla kerralla ;)
   Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

   Poista
 10. Upeita asetelmia ja kauniita kuvia! Varmasti hieno ja vaivan arvoinen kokemus. Aurinkoista viikonloppua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokemus oli mahtava ja vaikka työläs niin en millään luopuisi siitä ja varmasti menen uudestaan :)
   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin <3

   Poista

Kiitos blogivierailusta ja suurkiitos kommentista!

Tervetuloa Sataan Sävyyn Vihreää...

...Uuteen blogiini. Olen ollut niin elämässäni, kuin tässä bloggauksessakin, murrosvaiheessa. Ihka ensimmäinen blogini Talossa no 2...