torstai 8. helmikuuta 2018

Tehtävänä Pyöreä asetelma


Kukkasidonnassa olemme siirtyneet jo seuraavaan vaiheeseen, eli pöytäasetelmien tekoon.
Viralliselta nimeltään  kysessä on dekoratiivinen pyöreä asetelma. Dekoratiivisellä tarkoitetaan runsasta, täyteläistä jopa romanttista sidontatyyliä.


Ensin käytiin teoria läpi, ja opettaja näytti vaiheittain miten edetä. Sitten haimme kukat. Saimme toisen ryhmän tekemät surulaitteet uusiokäyttöön, eli purimme niistä kukat ja käytimme ne asetelmissamme.

Emme siis saa kaikkia kukki kotiin viemisiksi, vaan välillä kukista otetaan kaikki ilo irti.
Emme saaneet näitäkään asetelmia kotiin, vaan nämä päätyivät jonnekin vanhojenpäivä-juhliin pöytäkoristeiksi.


Teimme asetelman valmiiseen muoviseen kulhoon, johon painoimme kukkasienen.
Sieni kasteltiin ensin asettamalla se vesiastiaan veden pinnalle, josta se itsekseen imee veden sisäänsä. Sientä ei saa kastella juoksevan veden alla tai painaa väkisin veden alle, vaan antaa rauhassa imeä veden itseensä.


Ensin tehtiin vihreä mansetti, jolla saadaan rajattua astelman leveys ja pöyreys.

Näin pitäisi tehdä...

Näin tein....

Seuraavaksi ensimmäiset kahdeksan kukkaa sivuille ja keskuskukka kavereineen, niin että pöyreän kuperamuoto saadaan hahmoiteltua. Kuulostaa helpolta...

Asetelman rytmin pitäisi olla tasainen, ei mitään suuria jänniteitä eikä eroavaisuuksia. Kukat ja vihreät pitäisi toistua rytmikkäästi eri kerroksissa koko työn läpi. Rytmillä tässä tarkoitetaan saman materiaalin, eli kukat ja värin toistuvuutta kimpussa ja astelmassa....

Opettavan esimerkki vielä vaiheessa...

Tarkkaan piti mitata kukkien varsien pituudet, että symmetrisyys säilyi. Samalla oli huomioitava kukkien asettelun kulma-aste sekä asettelusyvyys, jotta kukat pysyvät paikoillaan ja oikeassa asennossa. Ja tavoite oli saada kukat kerralla paikoilleen, ettei sieneen tule turhia reikiä, jotka heikentävät sienen kestävyyttä.


 Ja sitä välivihreää piti olla, jotta asetelmasta tulisi ilmava ja näyttävä. Vihreällä myös peitetään sieni pois näkyvistä.


No jossain vaiheessa poikkesin ohjatulta polulta ja asetelmasta tuli minun näköiseni.
 Ne välivihreät kyllä löytyy  ja ne eritasoihin laitetut kukatkin, mutta kun tykkään kukista ja silmissäni pyöri kaikki ihanat kimput ja asetelmat, joita pinterest ja insta on täynnä....

Opettajan ilme oli hauska kun hän tuli kohdalleni. Symmetria löytyy, mutta ilmavuus puuttuu...tarkoittaen että ihan liikaa kukkia ja liian tiivisti. Mutta kauniiksi hän asetelmaani sanoi ja kun selitin näkemykseni, niin alkoi hymyilemään todeten olevani sen suhteen oikeassa. 


Lopuksi laskimme asetelmillemme hinnan ilman työn osuutta. Kukat ja tarvikkeet tällaiseen tekemääni pyöreään asetelmaan, jonka halkaisija on sen 30 cm, maksaa näillä kukilla reilut 45 euroa. Aikaa tekemiseen menee helposti parikin tuntia, kun aloittaa kukkien valitsemisesta ja siistimisestä asettelukuntoon.


Asetelmani on varmaan  monen mielestä kaunis, mutta ei ollut nyt sitä mitä haettiin. 
Joudun varmaan kohta tukiopetukseen tuon ilmavuuden saamiseksi kimppuihini Ei ollenkaan huonompi juttu. Onneksi en joutuisi sinne yksin, vaan saisin pari kaveria mukaan. Minusta vain tuo tiivis ja paljon kukkia on niin kaunista, mutta jos alan ammattilaiseksi haluan, niin on osattava astua mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Harjoitukset siis jatkuu...

Ihanaa alkavaa viikonloppua!


- Satu -18 kommenttia:

 1. Toi sun kimppu on niin mun makuun! Kaunista käsityötä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Taisin taas vain ajatella itseäni, kun asetelma tein. Itse tykkäsin ;D Ensikerralla yritän tehdä ohjeiden mukaan...yritän ihan oikeasti...;)

   Poista
 2. Ihanan kukkaisa kimppu!<3 Mäkin tykkään niin paljon kukista ja aika vähän niistä välivihreistä.;D
  Tuli mieleen ne opit, kun olin ennen joulua Neilikan ja ammattijärjestön kukkaillassa, ja teimme sieneen asetelman. Juuri noin se silloinkin meni pääpiirteittäin, paitsi että Tiina ohjasi tarkasti joka vaiheessa.:) Nyt olisi tulossa jälleen samanlainen kurssi, mutta tulppanikimpun sitominen. En nyt vielä ole päättänyt, että menisinkö, sillä olin juurikin Neilikan tulppaanikurssille viime talvena.

  Ihanaa, viikonloppu häämöttää!<3 Meillä on työpäivä lauantaina, mutta olisi kiva taas treffata lähiaikoina. Jos ei viikonloppuna, niin vaikka alkuviikosta..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin ne vihreät on joskus ihan vain haitaksi :)

   Viikonloppuna pitäisi tehdä yksi powerpoint- esitys, lukea tiistain tenttiin ja ois yksi 10 kysymystäkin vastattavana....joo ehkä ihan hyvin jossain välissä voisi ehtiä ;)

   Poista
 3. Voi ihanuus, mikä kimppu! Aivan ihana! Todella kaunis ja tosiaan oman näköisesi!
  Kukahan siellä opettaa ja ketä...😉
  Voi että, näitä on kiva nähdä!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos mamma, sinä olet niin ihana <3
   Joo, antaa opettajan vain opettaa ja yritän parhaani pysyä lestissäni ja tehdä kuten sanotaan :D

   Kiva kuulla, että pidät postauksista. Näissä saan samalla itselleni jäseneltyä asioita....

   Kiitos, oikein rauhallista viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 4. Olipas mielenkiintoinen postaus. Totta tosiaan, kaunis on. Mutta opiskeluvaiheessa se ei varmasti saa ihan ainoa kriteeri olla :D Ihanaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kananen <3 Kyllä minulla on tarkoitus opetella ihan noi ohjeistetut jutut ja vasta myöhemmin ryhtyä sooloilemaan....nyt vain jotenkin kukat tempasivat mukaansa :D

   Kiito ja samoin teille, rauhallista viikonloppua!

   Poista
 5. Tiivis asetelmasi on ihana - sopisi morsiuskimpuksi <3 Minä en myöskään tykkää tuosta opettajan ilmavasta tyylistä - siinä on jotain vanhanaikaista :) Mutta toki kaikki tyylit on opeteltava....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, sinun sanoihisi luotan <3 Morsiuskimppu taitaa tulla meille vasta valovuosien päästä...
   Minustakin ne 'oikeanlaiset' asetelmat toi mieleen juuri ne hautajaiset tai jotkut liian jäykät juhlat. Nyt tehtiin asetelmia nuorille ja ehkä sekin oli syy miksi hairahdin polulta ;)
   No opettelen kyllä ne *oikeatkin tyylit*, jotten jää luokalleni :D

   Poista
 6. Minun silmiini aivan ihana ♥ On tosi mielenkiintoista lukea näitä koulujuttuja, sillä tuo olisi minustakin ihana ammatti opiskella, mutta selvästi myös haastava. Rentouttavaa viikkistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinulle tuo sopisikin :)
   Kiva kuulla, että pidät, niin on mukava kirjoittaakin. Kyllä opiskelu ihan työstä käy, vaikka edelleen olen ihan innoissani kaikesta.

   Kiitos, samoin sinulle <3

   Poista
 7. Kaunis kimppu! Kiva, kun teillä on noin tarkkaa opetusta. Minä ehdin käydä puolisen vuotta puutarhakoulua, ja kukkasidontaopettajamme antoi meille heti ensimmäisellä tunnilla vapaat kädet tehdä sellainen kimppu kuin lystää, eikä saatu oikein minkäänlaisia ohjeita. Parin videon ja monisteen avulla käytiin pikkuisen läpi spiraalin tekoa, ja se oli siinä. Mukava kuulla, että joissain kouluissa opetus on laadukasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Jo ensimmäisestä tunnista meillä on ollut trakat ohjeet miten toimia. Ainakin aina kun tehdään joku asia ensimmäistä kertaa. Kun kerrataan, niin saamme hieman enempi 'löysää' ja käyttää omaa näkemystä, mutta aina pitää olla kyseiset 'kriteerit' täytettynä. Mnusta ihan hyvä systeemi, tulee perusasiat selviksi ja tutuiksi ja sitten voikin jo sooloilla :)
   Kyllä moni on sanonut minun olevan hyvässä koulussa, kun sanon opiskelevani Saarella...

   Poista
 8. Täällä olisi yksi tukiopetuksen tarvitsija sitten lisää. Minusta nuo tiiviit asetelmat on niin kauniita ja näyttäviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, vinkkaan sitten sinulle kun tukaria järjestetään ;)

   Poista
 9. Kiitti vinkistä, ihana blogi sulla 😍! Ja kivan selkeästi olet esitellyt työvaiheet, pääsin minäkin jyvälle 😀 Tosi kaunis tuo sinun asetelma! Nähdään koulussa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, onneksi tuli puhetta ja vielä kivempi jos pystyin olemaan avuksi <3 Minustakin kaunis, mutta... ;D

   Nähdään <3

   Poista

Kiitos blogivierailusta ja suurkiitos kommentista!

Tervetuloa Sataan Sävyyn Vihreää...

...Uuteen blogiini. Olen ollut niin elämässäni, kuin tässä bloggauksessakin, murrosvaiheessa. Ihka ensimmäinen blogini Talossa no 2...