maanantai 22. tammikuuta 2018

Kimppujani Ennen...


Meillä alkaa tällä viikolla leikkokukkien opiskelu ja kukkasidonta ja saan tuntuman miten kimppuja 'oikeasti' pitää tehdä. No onhan minulle homman näyttänytja opastanut taitava ystäväni jonka kukkakaupassa olen viettänyt muutaman tunnin ihastelemassa ja valokuvaamassa. Tekemistä kimpuistani olen saanut palautetta ja rehellisesti myös niitä korjaus ja muutosehdotuksia. Nyt sitten saan kuulla puoluettoman palautteen olemattomista taidoistani.


Odota innolla, koska itse en mielestäni vielä osaa, enkä usko, että omasta mielestä olisin ikinä mestari. Samaa mieltä olen kuvaamisestani, osaan, mutta parantamisen varaa on - aina.
Sitten kun voin sanoa osaavani KAIKEN, voin lopettaa...


Siksi haluan tehdä kimppuja viikottain ja kuvata jopa päivittäin, jos vain on inspiraatiota. Itse olen huomannut, että jos mielenkiinto ja innostus puuttuu siitä hetkestä, välittyy se heti sekä kuviin, että kimppuihin. Tosin juuri tuollaisen hetken kuvista ja kimpuista olen saanut parhaimmat palautteet....aikamoinen dilemma.


Kuvien kukat ovat kaikki saatu ystävältäni Kukkakauppa Villiviinistä. Eija on 'osa syyllinen' valitsemaani uuteen uraan. Hän minua inspiroi ja kehotti hakemaan, hän on myös kertonut kaikki ne ei-niin-mukavat-puolet-alasta, mutta tuskin mikään ala on pelkkää ruusuilla tanssimista. 

Ruusuissa on muuten aika kamalat piikit, jotka sattuu kun pistää, siksi ne poistetaan/typistetään ennen asiakkaalle antoa.

 Suurin osa näiden kimppujen kukista on jo niitä rakastamiani 'roskisruusuja' - kukkia, joita ei voi enään myydä. Osa on kyllä ihan tuoreista nipuista, suoraan kuljetusautosta.

Voin sanoa, että vaikeinta opiskelussani tulee olemaan kukkien pois heittäminen ja hylkääminen jo kukkinnan parempien päivien mentyä ohi.


Nämä kimput olen tehnyt ihan mutu-tuntumalla ja hieman ystäväni käsiä kimppuja tehdessä seuraamalla. Kuinka yhden kimpun tekeminen voi näyttää niin helpolta, mutta itse tehden minulla onkin kaksi vasenta kättä ja peukalo ihan jossain muualla kuin pitäisi? Kuinka saada oma mielikuva syntymään käsien kautta haluamaksi kimpuksi? Samaa mietin kuvatessa, miten saada oma mielikuva toteutettua linssin läpi ja muutettua ymmärrettäviksi pixeleiksi?


Odotan innolla uuden oppimista ja olen valmistautunut henkisesti haastavaan hommaan. Kukkaveitsi ja sakset on jo pakissa, enään puuttuu kukat, tieto ja ohjeistus....ja sitten se taito....

Rakastan haasteita ja niitähän on onneksi tiedossa!

Kukkaisaa alkanutta viikkoa.

- Satu -


18 kommenttia:

 1. Sinulla on ihana ja opettavainen viikko tiedossa! Nauti ja ammenna joka hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nautin ja ammennan ja kyseessä ei ole vain viikko vaan koko kevät alkaen huomenna :) Katsotaan tilannetta sitten toukokuussa....

   Poista
 2. Minusta kuvasi ovat niin kauniita, samoin kimput. Mutta tosiaan, jos osaisi kaiken, olisi aika hitsin tylysää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista <3 ja kyllä minäkin niistä pääsääntöisesti tykään, mutta...kuten sanoit jos olisin täysin tyytyväinen, niin tylsää olisi. Siksi pitää opetella aina jokin uusi juju, ihan vain vaikka pienen pieni lisä... ;)

   Poista
 3. Ainahan sitä on parantamisen varaa, ainakin omasta mielestä.
  Sinulla on kyllä tuo valokuvaaminen ja kukkakimput hyvällä mallilla ;) Sen verran upeita kimppuja olet tehnyt ja kuvannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 'Milli' mieltä piristävästä kommentista <3 <3 , mutta kuten itsekin sanoit, aina on parantamisen varaa, ainakin toivon niin, ettei menisi ihan tylsäksi :)

   Poista
 4. Ihan mahtavaa kyllä, että pääset oppimaan niin paljon uutta ja vielä asiasta jota rakastat. Minusta sinun kaikki kimput on olleet upeita ja olen tykännyt siitä miten hyödynnät noita roskiskukkia.
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihan Outi <3 Minulle tuo kierrätys on tärkeää ja jos jotain vain voi vielä hyödyntää, niin miksi aina hankkia jotain uutta? Annan vielä noille kukille hetken olla ilonani ja joskus vielä kun ovat kuivuneetkin jo...

   Kiitos, uskon, että viikko on ihana ja varmasti myös 'raskas' :)

   Poista
 5. Toinen toistaan upeampia kimppuja! Kyllä susta vielä tulee mestarisitoja!:)
  Tämän blogin kansikuva on ihan huikea, vihreä todella hurmaa.<3 Sain inspiksen oman blogini muokkaamiseen, kunhan ennättäis!:)

  Mukavaa viikkoa kukkien parissa Satu.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän sanoinkin silloin haastettelussa että tähtään ihan huipulle asti ;) No katsotaan...
   No banneri onnistui kivasti, vaikka hommaa siinä oli, että sävyt ja kuvat sain mieleiseksi---

   Kiitos, mukavia hetkiä 'kääpiöiden' parissa <3

   Poista
 6. Voi kuinka olen niin iloinen puolestasi!
  Saat oppia rakastamaasi alaa ja luoda entistä kauniimpia kimppuja! Olen hehkuttanut tekemiäsi kukkakimppuja aina! Sinulla on esteettinen silmä kohdallaan. Mitähän käsistäsi enää syntyykään, kun opit alan kikkoja!
  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viestisi todella ilahdutti <3 Pelkään vain, että kun pitää ryhtyä ajattelemaan ja miettimään mitä tekee ja miksi, niin homma ei enään onnistukkaan :D
   No oppimaan utta olen tuonne lähtenyt, eli välillä voi tulla takapakkiakin...mutta toivon oppivani kukkien kielen ;)

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 7. Mahtava viikko tiedossa!!
  Ranteet kovilla ja pää kipeä kaikesta oppimisesta ja jännityksestä... =D
  Mutta muista se, että nyt opit sen tekniikan ja valtavasti sääntöjä!!!
  Ne opittuasi ja jokaisen linjan ja kukan oikealle paikalleen viilattuasi, sitten kun OSAAT oikeasti tehdä sen kimpun.....voit unohtaa puolet niistä!!
  Aivan, sinun oma tyylisi kasvaa osaksi sinua.
  Teet teknisesti oikein, mutta loput tulevat sydämestä...ja sen osan sinä olet jo oppinut! =)
  Kimppusi ovat hyvin kauniita ja puutarhamaisuus näkyy niissä selvästi.
  Koulu opettaa sen "tiukan linjan" sitten.
  Nyt tulet katsomaan kaikkea tiukan syynin läpi, mutta se häilyy sitten ajan kanssa... =)
  Kaunis on aina kaunista!

  Mukavaa ja inspiroivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava viikko todellakin ja ranne sekä sormet kramppaa sekä aivot tuntuu turpoavan kaikesta tiedosta...olen tankannut leikkojen nimiä ja kun tuntuu, että muistaa tieteelliset nimet niin kohta taas ne on ihan uusia ;) Samoin ruukkukasvien kohdalla, mutta ennen kesää pitäisi osata ne 108 leikkoa ja 120 ruukkukasvia...onneksi on päällekkäisyyksiä ..huh..
   No kaikki tämä oli tiedossa, eli oikeastaan olen nauttinut pänttäämisestä ja hei sain ekasta kimpustani jopa kehuja, mutta hiomista vielä on ja paljon, mutta tuota kimppua tehdessä tuntui spiraalitekniikka loksahtavan paikoilleen! Ja kyllä, niitä sääntöjä.....melkein luovuus kuolee niiden kanssa ;)

   Kiitos Susanna kommentista, tiesin, että sinulta saan tukea ja myös ohjeistavaa palautetta ja vinkkejä <3

   Poista
 8. Löysin blogisi sattumalta juuri kimppukuvien perusteella. Oln itse niin hurahtanut kimppuihin ja en ole päässyt irti lapsuuden haaveestani kukkakauppiaana (silloin vuosikymmeniä sitten ei kukaan vielä puhunut floristeista). Uravalinta vei muualle, mutta ilahduin kovasti, kun luin blogistasi, että olet aloittamassa haaveilemasi alan! Nyt ryhdyn seuraamaan uutta uraasi. ps. Villiviinin kukkakurssille olen minäkin jo ilmoittautunut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla ja tervetuloa <3 Kyllä meni aikaa, että itsekin uskalsin tehdä ison päätöksen ja en muuten ole katunut hetkeäkään!
   No mehän varmaan tapamme sitten siellä kukkakurssilla :) Kiva ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 9. Upeaa opinpolkua unelmaurallasi! Tuija

  VastaaPoista

Kiitos blogivierailusta ja suurkiitos kommentista!

Tervetuloa Sataan Sävyyn Vihreää...

...Uuteen blogiini. Olen ollut niin elämässäni, kuin tässä bloggauksessakin, murrosvaiheessa. Ihka ensimmäinen blogini Talossa no 2...