torstai 11. tammikuuta 2018

Ja niin alkoi opiskelu...


Ensimmäinen koulupäivä takana. Fiilikset on hyvät. 
Ryhmässämme on 16 opiskelijaa ja ikäjakauma 16-60 vuota.
Ihmisiä on elämän eri aikajaksoilta ja eri tilanteista; toiset vasta opiskelevat ensimmäistä ammattiaan ja ylipäätään elämää. Ja toisilla taas menossa ties kuinka mones ammattiin opiskelu, koska sitä omaa ei ole vielä löytynyt tai oma ammatti ei enään työllistä, tai jotkut - kuten minä - toteuttavat vihdoinkin unelmiaan.


Kevään ohjelma on nyt tiedossa pääpiirteittäin ja itse opiskelu alkaa täydellä teholla ensiviikolla kasvien merkeissä. Koko kevään lukujärjestys on tiedossa ja saimme jokainen oman esiliinan suojaamaan vaatteitamme, kun kukkia käsittelemme.


Paljon on muuttunut opiskelu siitä, kun viimeksi koulun penkillä istuin. Ja onneksi on. Lukujärjestyksistä lähtien kaikki löytyy netistä, omilta sivuilta. Minusta se on hienoa, voin tarkistaa tulevat jutut ihan missä vain....enkä roiku kalenterin varassa, jonka merkkaukset puutteellisia ja joka on kuitenkin aina muualla kuin minä...
 Pääsen siis seuraamaan muutakin kuin vain Juniorin Wilmaa...

Opintomateriaaliakin löytyy myös omien sivujen kautta ja ainoa tarvittava kirjakin on jo hankittuna; sain sen lainaan ystävältä.


Ympäristönä koulu on inspiroiva ja tällaiselle esteetikolle ihan paras paikka. Kun kävelimme kartanon aluetta tutustuen paikkoihin, napsin samalla kamerallani kuvia. Alkuun kyllä ajattelin, että mitähän muut tuumaa.....Kukaan ryhmästä ei kysellyt ,eikä ihmetellyt, miksi kuvailen ja jään ryhmästä jälkeen tai poikkean polulta, ei edes opettaja. 
Siitä iso plussa, olen siis ryhmässä, jossa jokaiselle on tilaa olla oma itsensä!


Kartanomiljöön historia on pitkä ja monipuolinen. Mailla on toiminut niin hevostila kuin tulitikkutehdaskin. Suurin osa rakennuksista on entisöity ja muutettu opiskelutiloiksi. Komea päärakennus toimii 'päämajana' toimistotiloineen. Oppilaitoksen ruokala  - Lusikkalinna -  toimii vanhassa navetassa. Ja ruoka on muuten hyvä, luulempa, että raaka-aineet ovat suurimmaksi osaksi oppilaitoksen omaa tuotantoa.
Meidän floristi-puolen opiskelutilat ovat uudempia ja epäesteettisiä rakennuksia ja vieressä iso kukkatalo kasvihuoneineen ja talvipuutarhoineen.Ympärilla laajat peltoalueet, joille uskon pääseväni, kunhan kevät koittaa....


 Matkaa rakennusten välillä on, mutta pieni kävelylenkki kesken päivän tekee vain terää. 
 Ja mikäs on tällaisia maisemia katsellessa ja matkalla voi pysähtyä vaikka rapsuttamaan kiliä tai ponia tai juttelemaan kanoille....


tai astua sivuun tieltä ja tutkia kameran kanssa varovasti hylättyjä rakennuksia...


Huomenna vielä ihan perusasioita ja tuskin maltan odottaa viikonlopun yli, että pääsen itse asiaan; kukkiin ja kiinni kaikkeen vihreään... 


Tällähetkellä päätökseni lähteä opiskelemaan tuntuu juuri oikealta ratkaisulta. Tiedän, että jossain vaiheessa tulee olemaan taloudellisesti tiukempaa, mutta on vain opittava elämään pussin suuta myöten....

Taidan olla nyt minulle oikeassa paikassa....


Mukavaa lähestyvää viikonloppua, huomennahan on jo perjantai!

- Satu -
30 kommenttia:

 1. Oi miten inspiroivan näköinen ympäristö sinulla onkaan opiskelupaikkana! <3 Jos ei tuolla luovuus kuki niin ei sitten missään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihana paikka! Vaikka opiskelu voi joskus olla tylsää, niin onneksi voi mennä ulos ja hieman katsella ympärilleen....eiköhän taas tule hymy takas huulille :)

   Poista
 2. Ihanaa, että ensimmäinen päivä oli mukava <3 Kiva että päästään sin opiskeluja seurailemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 OIH tuo sinun kirjoittama sana sin....tulee ihan mun entinen työkaveri mieleen joka on kotoisin Kuusaalta <3

   Poista
 3. Voih, kiitos kun veit minutkin kuvamatkallasi vanhoihin opiskelumaisemiini!
  Saaren kartano on minulle rakas paikka ja paljon on muuttunut kasvihuoneissa ja ympäristössä reilun kahdenkymmenen vuoden aikana.
  Ja se kävely rakennuksien välillä! Hauskaa! Siinä ehtii keskustella kavereiden kanssa päivän parhaat palat ja haukata happea! (Kerrata myös viimeisimmät lattarit... ;)

  Iloa ja intoa opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ole hyvä Susanna <3 Juuri nu kvelymatkat ovat niitä piristäviä, koska maisema muuttuu jokapäivä sään ja vuodenajan mukaan ja on aikaa höpöttää joutavia tai jopa niitä opiskeluasioita ;)

   Kiitos, intoa riittää ja monia juttuja jo sopinut kevääksi. Niin ja sekin, jos lähtisi vaihtoon...johonkin ;)

   Poista
 4. Voi ihanuus! Kaunis miljöö ja carmasti kaikin puolin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on varmaankin Suomen kauneimpia opiskelupaikkoja ja toistaiseksi ainkain on kivaa, vaikka osittain ihan tuttuakin asiaa, mutta silti niin uutta :)

   Poista
 5. Vau tosi mielenkiintoista! Ihanaa kun olet päässyt tuollaiseen opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään ajaa aamuisin sen puolituntia, jotta tuonne pääsee <3

   Poista
 6. Voi miten ihana ympäristö opiskella!
  Eihän tuolla opiskelu voi olla tylsää ;)
  Kiva kun teet postauksia opiskelustasi, sillä itsekin välillä mietin, että mikä minusta tulisi isona...Voisihan sitä olla muutakin kuin kaupantäti.
  Tsemppiä opiskeluihin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo ihan tuon ympäristön vuoksi toivoin pääseväni tuonne opiskelemaan...
   Kiva kuulla, että ehkä voin olla jollain lailla 'avuksi'. Tänään just juteltiin ryhmän kesken, kuinka moni oli oikeasti miettinyt jo pitkään mitä haluaa oikeasti tehdä ja miksi haluaa isona. Yksikin totesi, että kyllä 10 vuotta samaa hommaa riittäis :) Minulla on tullut jo yli 20 :D
   Kiitos, tsemppausta tarvitaan...

   Poista
 7. Hei jee. Tosi upeaa kun pääsit opiskelemaan sulle mieluista alaa.
  Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ja ihanaa kun jaksat seurata edistymistäni ;)

   Kaunista viikonloppua myös sinulle, vaikke meillä ainakaan näy aurinkoa....

   Poista
 8. Hihii, tuli ajat mieleen, kun tuo mies opiskeli puutarhuriksi ja koska aihe oli itseäni kiinnostava niin osallistuin aina välillä tehtävien tekoon ja tenttasin mm kasvien tieteellisiä nimiä. :,D Vähän harmittaa miksi en itse änkenyt samaan aikaan opiskelemaan; meillähän voisi olla miehen kanssa joku yhteinen puutarhayritys pystyssä. :P Mukavia opiskelupäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paperit vetämään syksyn koulutukseen!!! Äkkiä kasvien nimet muistuu mieleen...
   Kiitos, voinkin sitten tulle teille kyselee apua tehtävien teossa ;)

   Poista
 9. Idyllinen ympäristö näin talvellakin, mutta voisin kuvitella, että keväällä ja kesällä siellä vasta onkin vähän kuin jossain paratiisissa. Vai käydäänkö koulua kesällä?
  Ja sitäkin olen unohtanut kysyä, että kestääkö kuinka kauan tuo koulutus? Sikälimikäli olen oikein ymmärtänyt, floristiksi ei tulla ihan tosta vaan.

  Iloista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu voi käydä juhannukseen asti ja jopa koko kesän, jos ottaa lisäkursseja. Koulutussysteemit muuttuu nyt elokuualussa ja kaikki nimikkeet sen mukana jollainlailla. Olen nyt kukka- ja puutarhatalouden peruslinjalla ja jossain kohdallanai lukee valmistumisnimikkeen kohdalla; puutarhuri. Minun pitäisi nyt päättää suuntaanko tuonne puutarhaan vai kukkaan ;) Vaikeeta....Floristiksi voin hakea opiskelemaan tämän perusjutun käytyäni ja sitten mestari floristiksi ja sitten....eli en siis ole koskaan valmis, mutta tämä perusjakso on max 2 v, riippuu kuinka nopeaa sen käyn.

   Kiitos, iloa ei ole puuttunut täst päivästä, nauranut niin, että tenoilla ois voinut melekin olla tarvetta :D
   Rauhallista sunnuntaita <3

   Poista
 10. Onpa kaunis oppimisympäristö. :) Minä saattaisin kyllä unohtua rapsuttelemaan tuota ponia vähän pidemmäksi aikaa. :D Vaikuttaa just sinulle sopivalta paikalta ja alalta. Onnea opiskeluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No onneksi ruokkis on tunnin..kun nopsaa syö, niin ehtii rapsuttamaan tarpeeksi kauan :)
   Olen jo bongannut monta kivaa juttua joka päivä ja odotan malttamattomana kevättä ja sitä, että loputkin eläimet pääsee ulos ja saan kupsuttaa niitäkin.
   Kyllä olen nauttinut joka hetkestä koululla :)

   Poista
 11. Voi kuinka nostalgisia maisemia! <3
  Mä oon niiiiin onnellinen, että sun haaveestasi tulee nyt totta ja sä oot siellä. Nauti joka hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina ja kiitos kun kannustit valintaan <3
   Ihan varmasti nautin, myös niistä turhautumisista ja vastoinkäymisistä :D

   Poista
 12. Hei ihana kun kirjoitat opiskelusta :) Olen monta kertaa ajatellut että kuinka on lähtenyt käyntiin! Mahtavaa että uskalsit!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Ja joka päivä mietin, että onneksi lähdin!

   Poista
 13. No niin, here we go ja nyt sitten odotan mielenkiinnolla sun ensimmäisiä sidontatunteja! ;) Ja ps. ihanaa, että sä olet ehtinyt jo rämpiä tonne ränsistyneen talon luoksekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne alkaa ensi viikolla ;) Kuulet varmaan viereiseen luokkaa tuskailun :D
   Ja ihan ekana päivänä rämmin tuonne talolle kun syömästä palailin...oli ihan pakko, kun se on niin kaunis <3

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Vaikka ihan alkutaipaleella olenkin, niin tykkään paikasta <3

   Poista
 15. Nyt vasta löysin tänne puolelle - ja hyvä että löysin :) Vitsit miten inspiroivan oloinen opiskeluympäristö! Aivan ihanaa kaikki tuo siihen liittyvä.
  Tsemppiä ja energiaa opintoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit ja tervetuloa. Kyllä olen nauttinut noista maisemista vaikka lunta on vihmonut ja tuullut niin, että meinaa mukaan lähteä :)

   Kiitos, tsemppaukset on aina hyväksi <3

   Poista

Kiitos blogivierailusta ja suurkiitos kommentista!

Tervetuloa Sataan Sävyyn Vihreää...

...Uuteen blogiini. Olen ollut niin elämässäni, kuin tässä bloggauksessakin, murrosvaiheessa. Ihka ensimmäinen blogini Talossa no 2...